Op deze pagina vindt u informatie over het plaatsen van neuslatten. In de rechterkolom ziet u een kleine selectie van producten die horen bij het plaatsen van neuslatten. Voor het complete overzicht van onze producten verwijzen wij u graag door naar onze Verfwinkel.

Ventilerende glaslatten aan de onderzijde bij dubbel glas zijn vaak, ter plaatse van de spijkers, beschadigd en vertonen zwarte plekken. De verf hecht niet meer en in sommige gevallen is er gevingerlast merantihout gebruikt, wat op den duur scheuren gaat vertonen. Dit zijn zwakke plekken in een verfsysteem.

bevestiging neuslatOok kan het zijn dat er een aluminium stoeltjesprofiel is gebruikt. Dit veroorzaakt vervuiling onder de strip met als gevolg rotte plekken in de hoeken. Daarnaast zijn deze vaak ondergeschilderd.

In deze gevallen is het plaatsen van neuslatten (ook wel dorpelbeschermers genoemd) de oplossing.Deze zijn van goede kwaliteit meranti, geven een mooi aanzien van uw kozijnen en beschermen de zwakke plekken van het kozijn. Kortom; een duurzame afwerking voor ieder kozijn.

De latten kunnen blank gebeitst geleverd worden of met een dekkende grondlaag. Wij leveren ze op de door u opgegeven maat met een overlengte van 10%. U meet daarnaast welke breedte de neuslat moet hebben, bijvoorbeeld 4 cm voor een vaste ruit, of 2,5 cm voor een draairaam. Wij leveren de neuslatten inclusief celband op maat, ventilatie blokjes, en rvs zelftap schroeven.

En met de Werkinstructie neuslatten monteren kan deze klus niet mislukken.

Met zo’n fantastische voorbereiding zijn duurzame oplossingen ook door uzelf prima uit te voeren.

pdf

 Werkinstructie 

 

neuslatten plaatsen